Geïnspireerd en gewapend met een verfijnde visie op de toekomst kijk ik uit naar de volgende editie van TNW Europe Conference. Zoals je in mijn sfeerimpressie hieronder kunt zien is #TNWEurope een fantastische conferentie om nieuwe ideeën op te snuiven en vernieuwende mensen te ontmoeten.

 


De volgende drie uitspraken zijn volgens mij waardevol voor iedereen die werkt aan een succesvolle digitale toekomst…

 

“Digital transformation is a journey not a destination”

Digital transformation  is a journey not a destination
Digital transformation is a journey not a destination

Martin Gill, Forrester Research

Een roadmap is geen strategie. Een goede strategie richt zich op een verbetering van de volgende vier bedrijfseigenschappen: cultuur, organisatie, techniek en inzichten:

  • Bevorder een cultuur vol digitale innovatie;
  • Creëer digitaal verbeterde processen en ervaringen (organisatie);
  • Gebruik techniek om het mogelijk te maken;
  • Beslis op basis van inzichten waarin de klant centraal staat.

Door aan de slag te gaan met deze vier aspecten wordt digitale transformatie binnen een organisatie mogelijk gemaakt.

 

 “Clear your head, it’s for having ideas, not for holding them”

David Allen en Marcel de Jong
David Allen en Marcel de Jong

David Allen, auteur Getting Things Done

Door taken op te schrijven en gedachten een plaats te geven buiten je hoofd ben je het beste in staat om goed te functioneren. Dat is het basisprincipe achter “Getting Things Done”. Dit principe helpt je ook als je rustig wilt nadenken over de digitale toekomst van je organisatie. Laat je niet gek maken door de alledaagse praktijk, maar richt je volledige aandacht op de toekomst. In zijn interview met @Boris vertelt hij een geheim: het boek gaat niet over hoe je dingen voor elkaar krijgt, maar over hoe je jezelf in de meest optimale toestand brengt om dingen voor elkaar te kunnen krijgen. Met een ‘leeg’ hoofd ben je het beste in staat om de meest stressvolle situaties op een rustige manier te overwinnen.

 

“Create an industry to get your business going”

Gabe Zicherman en Marcel de Jong
Gabe Zicherman en Marcel de Jong

Gabe Zicherman, gamification goeroe

Gamification gaat verder dan badges en leaderboards, dat weet iedereen die zich een beetje in het onderwerp heeft verdiept. In zijn verhaal gaat Gabe in op wat ik zelf het ‘speelveld’ van een game noem. Binnen het speelveld van een industrie zijn bedrijven de spelers. Door een speelveld optimaal in te richten ontstaat een optimale situatie voor de op dat speelveld opererende bedrijven. Denk aan Apple met de Apple Store die een digitale app- en contentindustrie creëerde. Denk aan Tesla die patenten vrijgeeft om de industrie rond zelfrijdende auto’s en efficiënte accu’s een boost te geven. Hoe geef je jouw industrie een boost? Of binnen een kleinere scope: hoe creëer je een optimaal speelveld voor de ideeën binnen jouw organisatie?

 

Aan de slag met jouw digitale toekomst?

Nieuwsgierig om erachter te komen wat de “next best action” voor jouw organisatie is? Laat het me weten zodat ik en/of mijn collega’s bij Estate je kunnen inspireren tijdens bijvoorbeeld een strategische sessie.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *