Digital Darwinism

Digital Darwinism

De boodschap van Brian tijdens TNW Conference 2014 is: Wil je bepalen hoe de toekomst eruit komt te zien? Of laat je je door de toekomst veranderen?

Onder de noemer van Digital Darwinism wijst Solis de zaal op de constante veranderingen op het gebied van sociologie, psychologie, antropologie en technologie. Hoe beter we weten hoe de samenleving verandert of verandert wil worden, hoe beter we beter we kunnen bepalen wat de rol van ‘digitaal’ is. Stellig beweert hij:

You evolve or you don’t,
You adapt or you die.

Hoe zorg je ervoor dat je de toekomst verandert?

 • Doe het niet puur vanuit de technology!
  Technologie heeft de nare eigenschap dat iets dat eerst nieuw leek er snel oud uitziet zodra er een nieuw alternatief is. Het gaat om de onderlinge connecties. Het gaat om het gevoel en de ervaring, niet om de technologie.
 • Probeer niet een bestaand model te verbeteren, maar bedenk zelf iets nieuws
  Wees moedig en neem het initiatief om af te wijken van de standaard en breek de regels. Maak het makkelijker voor de doelgroep (stakeholder value).
 • De toekomst wordt bepaald door je passie
  Wat je voelt, wat je inspireert, wat je boos maakt. Question everything, niets is goed genoeg. Laat je raken en inspireren door degene voor wie je iets doet, zodat je snapt wat je voor ze kan betekenen. Wees trots op een nieuwe richting.
 • Sta open voor de veranderingen om je heen
  Denk zoals de mensen om je heen. Als je de veranderingen niet accepteert kun je niet evolueren. Delen, vertrouwen en transparantie zijn een belangrijk onderdeel geworden van onze samenleving. Dat betekent dat kopen niet meer de enige optie is. Ook hebben mensen nu veel meer keuzes in hun levensloop en is trouwen en kinderen krijgen geen standaard meer. TV zit tegenwoordig in je broekzak. Omarm het nieuwe leven.
 • Wees niet bang om iets te veranderen
  Stap uit je comfortzone. Je hoeft niet te wachten tot anderen het initiatief nemen (Ghandi).

Wat ga je morgen anders doen?

 

Brian Solis & Marcel de Jong

Brian Solis & Marcel de Jong

 

1 Comment

 1. Pingback: Marcel de Jong™ | TNW Europe 2014 – Power to the People

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *