LEGO MASTERS

Whoooooooh!
We hebben meer dan 140 uur gebouwd.

In dit filmpje komen al onze bouwwerken en leuke momenten nog eens voorbij. Ons avontuur begon meteen al goed met lovende kritiek over onze piratenattractie de SKULL SPLASH. Daarna gingen we de hoogte in met onze uitschuiftoren die toch iets te flexibel bleek.

 

In aflevering twee lagen we er bijna uit. Onze vlinder-pimp-bloem (Bling my Wing) stort net voor het einde van de aflevering in elkaar. Toch zijn we door en gaan we aan de slag met de theepot replica. In aflevering drie brengen we ook het gele vuilnisbakje tot leven in de vorm van Dirty Harry.

 

Met pasen bouwen we een vrouwtjes paashaasei om Ruben op te fleuren. En onze de paastoren stort in die aflevering helaas te snel van de trilplaat. Dan wordt het kunstzinnig en maken we elkaar na in LEGO. Gevolgd door onze eigen versie van het schilderij “De Windstoot”. Met een moderne twist wordt de bemanning van het schip in nood na 400 jaar eindelijk gered door een helicopter van de kustwacht.

 

Aflevering zes start met een eigen versie van een babouska. Wij kiezen voor een vuilniswagen, kliko, stofzuiger en spin die in elkaar passen. De onder en boven opdracht met de trol wordt qua uitslag weer spannend, waarna we door mogen naar de afleverng met het thema Star Wars. In deze scifi aflevering maken we een stormtrooper op schaal en bouwen we ons kolonisatieruimteschip de Tripod Express.

 

De halve finale begint met het instorten van een reusachtig flatgebouw. Na een flinke sliding van Marcel bouwen we van de steentjes een voliere vol kleurijke vogels. In deel twee van die aflevering spelen we met dag en nacht. In ons deel van de stad genaamd Wolvenheim vindt overdag een wielerronde plaats. Middenin de nacht verandert het geheel in een eetfestijn voor weerwolven. Met o.a. onze “geniale” weerwolvenprojectie hebben we de halve finale wonnen.

Yes! We hebben zelfs de finale gehaald. Nu mogen we zelf bedenken wat we gaan bouwen. Het wordt het moviepark BRICKWOOD waar je met een treintje door de vier werelden “Adventure, Kids, Scifi en Western” rijdt en allerlei filmscenes meemaakt. Tijdens de finale worden we getrakteerd op een korte glimp van onze geliefden.

 

Super dat we alle negen aflevering mochten meedoen en trots op onze derde plaats. Beste Nederlands duo trouwens 😉

 

Bedankt iedereen voor deze supergave periode en de support!

 

Marian, Wietse, Jolle, Rosa, Cas, Hidde, Amber, Arne, Douwe, Renepelsteeltje, Dries, Killian, Oscar, Ine, Marco, Ernesto, Jan, Julien, Thomas, Roy, Florence, Jeroen, Jonathan, Kurt, Ruben, familie, vrienden, collega’s, redactie, productie, RTL, VTM, EndemolShine en alle LEGO MASTERS fans!

Meer LEGO stuff…

THE POWER OF BRICKS

Onder de naam THE POWER OF BRICKS ga ik op zoek naar wat je allemaal met LEGO kan.

Marcel met een hand vol BRICKIEZ

Samen met m'n zoon Jolle hebben we BRICKIEZ bedacht om creativiteit bij kids te stimuleren.

Aangepast schilderij met daarin een LEGO mech – De molen bij Wijk bij Duurstede, Jacob Isaacksz van Ruisdael

LEGO is fantastisch. Het speelt een grote rol in m'n werk- en priveleven.
I love it!