Marcel's
life & works

Marcel de Jong tijdens een LEGO workshop

Als kind was ik al creatief en m'n creativiteit heb ik nooit verloren. Dat heb je al op TV gezien in LEGO MASTERS of op m'n pagina met lego creaties. En wat doe ik professioneel met die creativiteit?

Mijn roots liggen in Sassenheim. Gelegen in de kleurrijke Bollenstreek, vlakbij de stranden van Katwijk en Noordwijk.

 

Mijn opleiding genoot ik in Delft waar ik Industrieel Ontwerpen heb gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Een prachtige opleiding vol creatieve opdrachten om het designproces onder de knie te krijgen.

 

Na m'n afstuderen werkte ik een tijdje als zelfstandig ontwerper. Daarna ben ik me meer gaan specialiseren in digitale middelen zoals website en apps. Nu werk ik als digitaal strateeg / facilitator. In die rol werk ik samen met teams aan betere online resultaten voor onze klanten.

 

Na m'n deelname aan LEGO MASTERS ben ik op zoek gegaan naar een manier om LEGO ook op m'n werk te gebruiken. En dat is gelukt! Met LEGO SERIOUS PLAY verzorg ik workshops rond o.a. strategie, identiteit en teambuilding.

Met m'n enthousiasme en de kracht van LEGO® SERIOUS PLAY® kunnen we:

  • met je team een complex probleem begrijpelijk maken;
  • inzichten creëren en verschillende oplossingen bedenken die passen bij jouw situatie;
  • focus bepalen op de eerst volgende stappen die jou of je organisatie verder helpen.

 

Mijn ervaring ligt in Lean en Agile werkplekken, bij het verbinden van klantbehoeften aan zakelijke proposities met digitale middelen. Uiteindelijk draait het allemaal om positieve resultaten en uitdagende situaties. Sinds 1998 ben ik onderdeel van agile, creatieve en innovatieve processen. Eerst als ontwerper en later als strateeg.

 

De afgelopen twee decennia heb ik met veel plezier gewerkt voor verschillende succesvolle digitale bureaus en hun klanten zoals ABN AMRO, Innogy, Lowlands, Renewi, Rijksmuseum, Total, Wecycle en Qualcomm Europe.

 

In 2022 heb ik m'n mijn eigen bedrijf THE POWER OF BRICKS opgericht. Met de kracht van LEGO verzorgen we zakelijke LEGO workshops en events voor innovatie, teamwork en plezier. Ontdek hoe we kunnen bijdragen aan het vergroten van betrokkenheid en het stimuleren van teambuilding, innovatie en creativiteit in jouw bedrijf op thepowerofbricks.com.